Kestovaipan osto-opas

Nykyään on saatavilla sopivia kestovaippoja jokaiselle kukkarolle, jokaiseen elämäntapaan ja jokaisen lapsen ruumiinrakenteelle. Vaippojen kuosivaihtoehdoista löytyy myös toinen toistaan suloisempia kuoseja, joista varmasti jokin osuu miellyttämään kriittisintäkin silmää. Kestovaippojen valinta riippuu lapsen iän ja ruumiinrakenteen lisäksi muun muassa siitä, paljonko halutaan kerralla käyttää rahaa vaippoihin.

Kerralla ei välttämättä kannata ostaa kovin suurta määrää vaippoja, sillä omaan käyttöön sopivan vaipan löytyminen voi joskus ottaa aikaa. Se, mikä sopii naapurin vauvalle, ei välttämättä sovi omalle ja päinvastoin. Voit yhdistellä vapaasti erimerkkisiä vaippoja keskenään. Aloita rauhallisesti hankkimalla muutama erilainen vaippa ja kokeilemalla, tuntuvatko ne omalta. Elleivät vaipat miellytä, voit myydä niitä eteenpäin ja kokeilla jotain muuta. Voit halutessasi edetä näin vähin erin täydelliseen kestovaipatukseen. Yhdenkin kestovaipan käyttäminen päivittäin vähentää vaippajätettä 365 vaipalla vuodessa!

Jos taas haluat, voit kysyä vaippamyyjiltä tarjouksia aloituspakkauksista, joita on jo useimmilla myyjillä valikoimissaan, ja näin päästä heti kerralla alkuun. Kaiken kaikkiaan kannattaa valmistautua vauvan syntymään hankkimalla ainakin muutama kestovaippa valmiiksi, jotta tuoreen tulokkaan kanssa pääsee hyvin kestovaipatuksen alkuun, eikä ensi päiviä pikkuisen kanssa tarvitse käyttää kestovaippojen ostoon.

Tarvittavien vaippojen lukumäärä riippuu kuivatusolosuhteista ja käytön aktiivisuudesta. Kokoaikaisessa käytössä sisävaippoja kuluu noin 7 päivässä, aivan pienellä vauvalla enemmänkin, taaperolla jo vähemmän. Vaippoja kannattaa hankkia sen verran, että puhtaita ja kuivia vaippoja on aina käytettävissä. Käytännöllistä on hankkia vaippoja parin kolmen päivän tarpeiksi, niin ei tarvitse joka päivä pestä vaippapyykkiä. Koska vaippahousuja ei aina tarvitse pestä jokaisen käyttökerran jälkeen, voi jo kolme kappaletta kutakin tai joka toista kokoa olla riittävä määrä. Yleensä vaippahousuissa on niin reilusti säätövaraa, että kahdella koolla pärjää koko vaipatusiän.

Alkuun pääsee helposti vaikka harsoilla ja muutamalla kosteudenpitävällä vaippakuorella. Kannattaa myös etsiä kirpputoreilta edullisia kokeilukappaleita eri vaippamalleista. Internetistäkin löytyy hyviä käytettyjen vaippojen myyntipaikkoja, joista voi tehdä edullisia löytöjä!